Восприятие Нового. Perception of New Knowledge.

Так вот, что же такое очередное возникло в моих размышлениях, что стало последней каплей и подвело меня все же решиться на блог. Это размышления о том, как мы постигаем новую информацию, какой готовы уделить внимание, дать допуск к разуму, а какой нет.

Как правило, мы более-менее охотно интересуемся лишь тем, с чем уже изначально знакомы в некоторой мере, и что более важно – согласны. То, что противоречит нашим взглядам или даже просто нам незнакомо, чаще всего является чуждым, и мы отказываемся узнавать это.

Here is what was the last drop on my way to starting a blog. I got thinking about how we comprehend new information, which one gets our attention and access to our mind and which one doesn’t.

As a rule, we are more or less open to learn about something that we are already familiar with, and what is more important – we are in consent with. The thing contradicting with our views or even being just unknown to us most often would seem strange and we will deny learning more about it.

Мы поспешно опровергаем и отрицаем то знание, которое для нас непривычно и от нехватки информации непонятно, тем самым убивая на корню его возможность стать привычным. И по замкнутому кругу, раз мы не станем интересоваться и разбираться, то никогда не узнаем и не поймем.

Так странно… ведь таким образом мы очень ограничиваем себя в области познаний, а значит и в возможностях.

В качестве примера приведу тему медицины и прививок в частности; наши закоренелые привычки в образе питания; взять то же некогда невероятное для отказа от него пеленание младенцев и все в таком роде.

We hastily disprove and reject the information which is unusual to us and obscure due to the lack of knowledge, and, by such means, we kill at the grassroots level any chance for it to become admissible. And going round in circles, as long as we stay uninterested and keep away from exploring, we will never learn and understand.

So weird… after all we put constraints on the area of knowledge available to us causing limitation of opportunities.

As an example, I would name the subject of medicine and vaccination; our ingrained habits in eating; or let’s take as one day it was so unbelievable to give up babies swaddling.

%d bloggers like this: